Echt Aftellen; Nog Precies Een Maand

Het aftellen was al begonnen, maar vandaag is het nog exact een maand tot het startschot van mijn allereerste halve marathon door Eindhoven!

Parcours is bekend

En dat aftellen begon deze week al met het bericht, dat de verschillende parcoursen bekend zijn gemaakt door de organisatie. Die van de halve marathon is voor mij natuurlijk het meest interessant, maar het is ook leuk om te zien welke routes de andere deelnemers gaan lopen.

Parcours van de halve marathon van Eindhoven
Het parcours van de halve marathon in Eindhoven

Een paar weken geleden fietste ik met mijn vriendin al een deel van de route, die ik ook zal hardlopen. We reden onder meer over de Oirschotsedijk en kwamen vervolgens ook langs de thuishaven van mijn favoriete club; PSV. Onderweg probeerde ik mezelf in te beelden hoe het zou zijn, als ik daar hardlopend doorheen zou gaan. Het juichende publiek, dat ervoor zorgt dat ik niet stil val en mij tot op het bot motiveer. Uiteindelijk stopten we bij de Catharinakerk, waar de (halve) marathon ook weer langs zal komen. Dat is ook meteen het laatste deel van de route.

Lopen voor het goede doel

Ik loop natuurlijk mijn allereerste halve marathon, maar wil dit eigenlijk ook een bijzonder tintje geven. Toen ik mezelf inschreef, kon je ook een inzameling doen voor KWF Kankerbestrijding. Deze ziekte heb ik bij verschillende mensen om me heen meegemaakt, dus ik speelde eerder al met de gedachte om er wat mee te doen.

Morgen eindigt echter ook de collecteweek voor KWF Kankerbestrijding, maar ik heb nog niet kunnen doneren. Daarom dacht ik; waarom koppel ik mijn eerste halve marathon niet aan dit goede doel? Dus ik heb een actiepagina aangemaakt, waarop jij ook een donatie kunt doen. Het doet er niet toe hoe hoog de donatie is, maar dan heb ik in elk geval nog een reden om de volledige 21,1 kilometer af te leggen.

De medaille is natuurlijk een fantastisch aandenken en deze krijgt ook een hele mooie plek in mijn huis. Maar het idee – dat ik ook wat aan KWF Kankerbestrijding bij heb kunnen dragen – geeft me ook een heel fijn gevoel. Via onderstaande link kun je een donatie doen. Mocht je dat niet willen doen, dan is dat ook geen probleem.

Ga naar mijn donatie-pagina!

De laatste maand trainen

In de komende vier weken ga ik in elk geval nog even flink gas geven met trainen. Tussendoor neem ik – samen met mijn vriendin en een aantal anderen – ook nog deel aan de Tilburg Ten Miles, dus ik sta op 9 oktober fris en fruitig aan de start van mijn grootste uitdaging tot nu toe; de halve marathon van Eindhoven.

Let’s go!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *