Training Halve Marathon Begint Nu Écht

Het gaat echt gebeuren! Vanaf nu gaat de focus volledig op de training voor de halve marathon van Eindhoven, die in oktober staat gepland.

Training met coach Jeff afgerond

Voor ik echt aan de training voor de halve marathon van Eindhoven kan beginnen, moest ik nog een training met Garmin-coach Jeff Galloway afronden. Deze kwam in navolging van een training met Greg McMillan, eveneens verbonden aan Garmin. Met laatstgenoemde coach liep ik op 20 maart mijn afsluitende tien kilometer in een tijd van 00:50:50.

Uiteraard eindigde de training van coach Jeff ook met tien kilometer. Het was afgelopen dinsdag een klein beetje afzien – en ik weet nu ook waar mijn plafond ongeveer ligt qua snelheid -, maar ik ben in tweeënhalve maand 20 seconden sneller geworden over een afstand van tien kilometer. En daar ben ik best trots op!

Focus op de halve marathon

Vanaf nu gaat de focus dus volledig op de training voor de halve marathon van Eindhoven. En ik kies ervoor om deze training weer met coach Greg te volgen.

Tussendoor geniet ik overigens nog wel van een welverdiende vakantie. Ook sta ik – samen met een aantal vrienden en mijn vriendin – aan de start van de Tilburg Ten Miles, die eind september gaat plaatsvinden.

Dat zijn al met al mooie momenten om naartoe te leven, zodat ik straks fris en fruitig aan de start van mijn allereerste halve marathon kan verschijnen.

Start training halve marathon
Training halve marathon gaat nu écht beginnen

Eigenlijk is het nog een beetje surrealistisch, dat ik er nu echt aan ga beginnen. Als je me anderhalf jaar geleden had gevraagd of ik dit zou dan, dan had ik waarschijnlijk ontkennend geantwoord. Maar nu staat hij toch echt op de rol en is de inschrijving een feit.

Ik heb geen idee hoe het gaat verlopen, maar ik heb er enorm veel zin in. Niet alleen om mijn grenzen te verleggen, maar ik ben ook benieuwd naar de eindtijd. Ik heb namelijk een tijd in mijn hoofd zitten en denk ook dat het realistisch is, maar dat moet er dan wel van komen.

Let’s go!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *