Nog 48 Dagen Tot Marathon Eindhoven

Afgelopen zaterdag was het nog exact 50 dagen tot aan de Marathon van Eindhoven, Daarom leek het me een goed moment om een update te geven.

In een eerder blog gaf ik al aan, dat ik zou gaan trainen met Garmin-coach Gregg McMillan en ik moet zeggen; Het bevalt me meer dan prima. Inmiddels heb ik er elf weken opzitten en ik kan wel stellen, dat er flink wat stappen zijn gemaakt.

Het schema van McMillan steekt eigenlijk vrij simpel in elkaar. Op dit moment doe ik drie trainingen per week, waarvan één training altijd een lange run is. De andere twee trainingen variëren per week; in de ene week zijn het intervallen (ook wel Herhalingen lange passen genoemd) en daarna een training om de snelheid te verbeteren (deze heet Progressief). In drie opeenvolgende weken krijg ik deze trainingen twee weken voorgeschoteld.

In de derde week is het dan tijd voor een zogenaamd rust-moment. Dat wil niet zeggen, dat ik op de bank zit en verder niets doe. Integendeel! Dan wachten namelijk drie trainingen van 50 minuten, waarin ik enkel op afstand en pace train.

De lange run

Zoals ik al aangaf, is er elke week een lange run in deze training opgenomen. In de afgelopen periode is deze opgebouwd van één uur aaneengesloten hardlopen tot maar liefst twee uur hardlopen, wat het in de laatste weken is geweest. Voorafgaand aan mijn eerste run van twee uur was ik wel een beetje nerveus. De laatste keer dat ik meer dan 15 kilometer liep, was in 2017 tijdens mijn laatste deelname aan Tilburg Ten Miles. Daarna heb ik het nooit meer gedaan.

Mijn vriendin bereidde me echter voor en gaf wat tips, waardoor ik steeds meer zelfvertrouwen kreeg. De eerste keer zat ik na twee uur hardlopen dan ook met een euforisch gevoel op de bank, want ik had het gedaan! In twee uur tijd liep ik toen namelijk 20,26 kilometer.

Mijn op één na langste run tot nu toe

Gisteren stond de volgende run van twee uur op het programma. Ik wist nu een beetje wat ik kon verwachten en liep zelfs een wat langere afstand; 20,56 kilometer. Achteraf gezien was het een kleine teleurstelling, want ik hoopte de afstand van de halve marathon al aan te tikken.

Het gaat me lukken!

Aan de andere kant vind ik het stiekem ook heel tof om deze afstand pas te halen op de dag van de halve marathon van Eindhoven. Want één ding weet ik nu heel zeker; ik ga hem uitlopen! Ik verwacht in de komende zes weken nog wel een training, waarin ik twee uur aaneengesloten zal hardlopen. Nerveus zal ik dan niet meer zijn, want ik vertrouw op mezelf en ga op 9 oktober gas geven!

Let’s do it!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *