Tilburg Ten Miles; Je Was Geweldig

De laatste test voor mijn allereerste halve marathon zit er op. Gisteren liep ik de Tilburg Ten Miles en liep een fantastische tijd!

Voorspoedige voorbereiding

Na heel veel uren trainen voor een optimale voorbereiding voor mijn allereerste halve marathon, was het gisteren tijd voor de Tilburg Ten Miles. In 2017 liep ik deze wedstrijd voor het laatst, maar kende toen geen hele goede voorbereiding. Dit jaar was hij een heel stuk beter.

In aanloop naar mijn eerste halve marathon heb ik in de afgelopen maanden namelijk vele uren getraind om goed voorbereid aan de start in Eindhoven te verschijnen. De Tilburg Ten Miles stond daarom ook op het juiste moment op de kalender.

Een gedroomd doel

Voorafgaand aan de Tilburg Ten Miles had ik één doel; een tijd onder de anderhalf uur. De laatste trainingen lieten ook wel zien dat het mogelijk was. Met een goed gevoel ging ik daarom naar Tilburg.

Samen met mijn vriendin, één van mijn beste vrienden en twee Limburgse vrienden – die ook mee waren tijdens de Venloop – stapten we in de trein naar Tilburg. In de trein zagen we al meteen, dat we niet de enigen waren in onze hardloopoutfit. Een heleboel vrolijke kleuren waren zichtbaar en eenmaal aangekomen op het station in Tilburg hing er al meteen een mooie sfeer.

En dan klinkt het startschot

Na het startschot liepen mijn vriendin en ik de eerste twee kilometer redelijk dicht bij elkaar. En dat was maar goed ook, want ter hoogte van de Ringbaan West zag ik een paar bekende gezichten staan. Voor ik het wist, waren we daar al voorbij. Mijn eigen tempo lag namelijk vrij hoog; rond de 11 km/h. Maar wat wil je; met zoveel trainingskilometers in de benen en een uitstekende conditie.

Samen gevangen in één foto tijdens de Tilburg Ten Miles

Gedurende de hele route was de sfeer ronduit geweldig. Heel veel mensen langs de kant, bandjes die voor een vrolijke muzikale ondersteuning zorgden, op zijn tijd een verzorgingspost voor een bekertje water. Dat zorgde er ook voor dat mijn tempo – en dus ook mijn hartslag – wat aan de hoge kant bleef, maar ik voelde me er goed bij dus bleef het tempo aanhouden. Via de Warande en de Universiteit van Tilburg liepen we via de Bredaseweg weer richting de stad.

Stiekem was ik wel bang, dat er een Man met de Hamer zou komen. In 2017 was het een flink stuk warmer dan gisteren, waardoor ik op de Piushaven eigenlijk niet meer kon. Maar dat overkwam me in deze editie niet door de grote mensenmassa, die aan de haven te vinden was.

Daarnaast wist ik ook dat in de Armhoef – de gezelligste wijk van Tilburg tijdens de Tilburg Ten Miles – nog een aantal bekenden zouden staan. Het was even zoeken, maar uiteindelijk zag ik ze staan. Na een duimpje omhoog en een snelle zwaai, zette ik wat meer aan. Want na het stuk rode fietspad – waarbij een helling bedwongen moest worden – kwamen Interpolis en de (Korte) Heuvel in zicht.

De finish

Na de kruising met de Spoorlaan was het nog maar een paar honderd meter tot de finish, dus net als in Venlo perste ik er nog een eindsprint uit. En dat leverde me uiteindelijk een tijd op, waar ik zelf enorm verrast over was.

Na 01:28:52 zaten mijn Tilburg Ten Miles er alweer op. En dat betekende een enorme verscherping van mijn PR; ik ben er in geslaagd om maar liefst bijna 20 minuten af te lopen. Ik was zo enorm blij!

Uiteraard wachtte ik ook nog op alle anderen, zodat we nog een gave groepsfoto met onze medailles konden maken.

Ik ben enorm trots op het feit, dat we er alle vijf in geslaagd zijn om deze editie van de Tilburg Ten Miles tot een goed einde te brengen. En het allerleukste? Mijn vriendin en ik hebben allebei de passie voor hardlopen. De halve marathon van Eindhoven loop ik zonder haar aan mijn zijde, zoals we gisteren deden. Gelukkig is ze er wel bij en is ze mijn allergrootste supporter. Toch weet ik zeker dat de Tilburg Ten Miles niet de laatste wedstrijd is, waar we samen aan meedoen.

D-Day is coming

Nu is het hoog tijd om de focus op mijn allereerste halve marathon te gaan leggen. Over minder dan twee weken sta ik aan de start van mijn allergrootste uitdaging tot nu toe. Het is maar een kilometer of vijf verder dan de Tilburg Ten Miles, maar het betekent veel voor me om deze uit te lopen!

Let’s do this!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *