WEIR Venloop 2022; Here We Come

Eindelijk is het zover! Op 15 mei a.s. mag ik mijn eerste race van dit nieuwe kalenderjaar gaan lopen; de WEIR Venloop 2022. En durf ik dan ook wel te zeggen, dat mijn voorbereidingen op de halve marathon van Eindhoven dan echt zijn begonnen.

Warandeloop 2021

Mijn laatste race van het afgelopen jaar was de Warandeloop in Tilburg. Dat was mijn eerste deelname sinds de Tilburg Ten Miles van 2017. Als ik heel eerlijk ben, was dit stiekem al mijn aftrap voor de training van de halve marathon van Eindhoven.

Het was ook mijn eerste race, waarbij mijn vriendin voor de nodige support zorgde en dat gaf me vleugels. Aanvankelijk dacht ik dat het een taaie opgave zou worden, want de Warande staat nu niet bepaald bekend om zijn verharde paden; deze hebben vaak mijn voorkeur. Toch liet ik uiteindelijk een hele fraaie tijd noteren: 00:55:43.

Warandeloop 2022
Warandeloop 2021

Verplaatste races

In 2021 meldde ik me voor verschillende races aan. De WEIR Venloop was er één van, maar ook de Tilburg Ten Miles staat alweer een tijdje op de lijst. Toen ik mezelf voor die wedstrijd inschreef, meldde ik me aan voor de tien kilometer. Maar in de tussentijd boekte ik zoveel progressie, waarna ik mijn inschrijving omzette naar de tien Engelse mijlen.

De eerste krachtmeting

Over twee weken staat dus de WEIR Venloop 2022 op de rol. Deze is al een aantal keer uitgesteld, maar het gaat nu echt gebeuren en ik kan wel stellen, dat de voorbereiding goed is. Een week of vijf geleden rondde ik de eerste training met mijn Garmin-coach Greg McMillan af en liep toen al bijna tien kilometer in 00:51:18. Dit was een signaal om te kijken of ik deze tijd naar de 50 minuten kan brengen en ben nu in training met Jeff Galloway. Er is een groot verschil tussen deze twee heren, maar het staat me in beide gevallen prima aan.

Here we go!

Samen met mijn vriendin en twee vrienden reizen we op 15 mei af naar Venlo voor het startschot van onze eerste race en we zullen alle vier aan de start verschijnen. Ik kijk er enorm naar uit om dit met hen te delen! Hoe het resultaat zal zijn, zal ik sowieso delen. Eén ding is zeker; ik heb er veel zin in!

Let’s go!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *